Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

Noć muzeja

noc muzeja

Program događanja


18:00 otvorenje izložbe "KRKA U OKU ISTRAŽIVAČA: RIJEKA U SEDAM PRIČA", autorica: Dobrila Zvonarek
Izložba je nastala u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Javne ustanove "Nacionalni park Krka" i Gradskog muzeja Drniš. Izložbu će vam približiti ravnatelj muzeja Joško Zaninović, dr. sc. Drago Marguš u ime NP Krka i Dobrila Zvonarek kao autorica.
Zanima vas kako su izlgedali prvi posjetitelji Krke?! Da vam ožive vrijeme kraja 19. i početka 20. stoljeća potrudi će se glumci odjeveni u raskošne krinoline i frakove, sa šeširima i cilindrima te ostalim modnim dodacima iz toga vremena.

19:00 DJEČJE KREATIVNE RADIONICE
1. izrada dalmatinske kape
2. izrada sovica od prirodnih materijala
3. izrada povijesnih kostima

19:30 prezentacija POVIJESTI SPORTA U DRNIŠU
Viši kustos Gradskog muzeja Drniš Davor Gaurina pripremio je kratak presjek razvoja sporta i rekreacije na širem drniškom području. Nakon njega mlade snage drniških sportskih klubova predstavit će sportove zastupljene u Drnišu te će najmlađima objasniti osnovna pravila najpopularnijih sportova. Nakon toga slijedi kreativna radionica te zabavne igre za najmlađe:
- KREATIVNA RADIONICA: izrada rukometnoga sportskog terena i igrača od kartona te kolaž-papira
- IGRAONICA: 1. antičke igre za djecu
2. pucanje slobodnih bacanja

20:00 nastup benda "Dernis JAM"
Za glazbenu kulisu i dobar zvuk pobrinut će se drniški bend "Dernis JAM" koji će za vas cijelu večer svirati najpoznatije strane i domaće glazbene uspješnice. Slobodno se prepustite ritmu muzike za ples!

**FOTO-kutak** - kako biste Noć muzeja 2018. zadržali u dugom sjećanju pripremili smo scenografiju opremljenu raznim rekvizitima da biste dobili inspiraciju za originalne fotografije. Sigurni smo da ćete svoje fotke rado podijeliti na društvenim mrežama, nek' osmišljavanje "heštegova" počne!
#noćmuzeja2018 #gradskimuzejdrniš #npkrka #nsk ;)
**GASTRO-kutak** - uz dobru zabavu ide i dobra hrana. Djelatnici Nacionalnog parka Krka za sve posjetitelje pripremit će ukusne i zdrave zalogajčiće po tradicionalnim recepturama.
Dođite i noćarite s nama, uvjerite se da su muzeji mjesta dobre zabave u ugodnome društvu, a vjerojatno ćete iz muzeja otići bogatiji za pokoju zanimljivu i zabavnu informaciju!
Vidimo se u petak!