Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

Na temelju preporuke Ministarstva turizma od 17.03.2020. godine zatvara se ured Turističke zajednice Grada Drniša do daljnjega. Za sve upite, zainteresirani se mogu javiti na e-mail: info@tz-drnis.hr ili na broj mobitela: + 385 95 968 0420.

Predstavljanje knjige Antonie Tomić

antonija

Predstavljanje knjige Antonie Tomić, kustosice Gradskog muzeja Drniš, održati će se u multimedijalnoj dvorani ispostave JU NP KRKA u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, s početkom u 18,30 sati.

Knjiga Antonie Tomić "Sakralna arhitektura drniškoga i skradiskoga područja u XVIII. stoljeću" obuhvaća pregled sakralnih građevina sagrađenih u razdoblju nakon poraza Osmanskoga Carstva. Opisane su povijesne okolnosti, političko-teritorijalno i crkveno ustrojstvo te gospodarski uvjeti koji su izravno utjecali na način i tijek gradnje te na obim građevinskih zahvata.
Pregledom su obuhvaćeni samostanski kompleks i crkva Gospe Visovačke, crkve sv. Ante i sv. Roka u Drnišu, crkva Male Gospe u Gracu, crkva sv. Mihovila u Oklaju, crkva Gospe Čatrnjske u Lukaru te crkva Male Gospe u Skradinu. Knjiga je objavljena u izdanju Gradskog muzeja Drniš.