Po kiši i jugu u Drnišu je održan tradicionalni krnjeval a Krnjo - melankolik, sva tuga, malodušnost i nesreća koja se u ljudima nakuplja, a bez pravih razloga, još jednom je za nedaće kažnjen spaljivanjem na Čikolskom mostu.
U povorci je sudjelovalo pet skupina a tročlani žiri najboljom je proglasio skupinu: 'Arena rasprodata 6. put', koja je pobjednik Drniškog krnjevala 2024. godine.
Originalne i za svaku pohvalu bile su i ekipe: 'Flinstonsi na kuglanju', 'Odošmo', 'Meti – pometi', 'Močo'. Svim ekipama valja zahvaliti na sudjelovanju, uloženom trudu, volji i energiji. Bravo!
Hvala maškarama, žiriju, Gradskom puhačkom orkestru Drniš, Nikoli koji već nekoliko godina na sebe je preuzeo odgovornost izrade Krnje, Ireni Meštrici o maškara, Turističkoj zajednici grada Drniša, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji a i građanima kojima nije bilo teško po ne baš lijepom vremenu - izaći i zapljeskati maškarama.
Bilo bi lijepo i da je odaziv bio veći, da je više građana voljnih sudjelovati u očuvanju i njegovanju i ovog dijela naše tradicije! 
Krnjo je platio danak melankolije - nadamo se boljem vremenu pred nama!

Pozivaju se sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (udruge, ustanove, gospodarski subjekti, športska društava, pojedinci dr.) koje djeluju u zajednici na području kulture, umjetnosti, tradicijske baštine, obrazovanja, športa i drugih, da dostave popis svih događanja koja planiraju organizirati ili u njima sudjelovati tijekom 2022. god. Poziv se odnosi na događanja kao što su izložbe, koncerti, predstave, književne večeri, radionice, gastro događanja, programi obilježavanja blagdana, različiti zabavni programi, športski turniri i natjecanja, i slično.

Popis događanja potrebno je dostaviti u radnoj tablici danoj u privitku ovog javnog poziva najkasnije do 01. travnja 2022. god. e-mailom na: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. .

Radna tablica je podijeljena po mjesecima, a svaki mjesec je na svom radnom listu (izbornik u donjem lijevom kutu ekrana). U tablici su već uneseni predloženi datumi događanja koja su ranije najavljena.

Popis svih događanja prikuplja se u svrhu izrade jedinstvenog kalendara i skupnog programa događanja "DRNIŠKO LJETO 2022." koji će biti javno objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Drniša, Turističke zajednice Grada Drniša te putem medija.

DOKUMENTACIJA ZA PREUZIMANJE:
Drniško ljeto 2022 Radna tablica

Pozivaju se sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (udruge, ustanove, gospodarski subjekti, športska društava, pojedinci dr.) koje djeluju u zajednici na području kulture, umjetnosti, tradicijske baštine, obrazovanja, športa i drugih, da dostave popis svih događanja koja planiraju organizirati ili u njima sudjelovati tijekom 2019. god.  Poziv se odnosi na događanja kao što su izložbe, koncerti, predstave, književne večeri, radionice, gastro događanja, programi obilježavanja blagdana, različiti zabavni programi, športski turniri i natjecanja, i slično.

Popis događanja potrebno je dostaviti u radnoj tablici danoj u privitku ovog javnog poziva najkasnije do 01. travnja 2021. god. e-mailom na: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Radna tablica je podijeljena po mjesecima, a svaki mjesec je na svom radnom listu (izbornik u donjem lijevom kutu ekrana). U tablici su već uneseni predloženi datumi događanja koja su ranije najavljena.

Popis svih događanja prikuplja se u svrhu izrade jedinstvenog kalendara i skupnog programa događanja "DRNIŠKO LJETO 2021." koji će biti javno objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Drniša, Turističke zajednice Grada Drniša te putem medija.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Drniško_ljeto_2021_Radna tablica.xlsx

Turistička zajednica Grada Drniša dana 15. srpnja 2019. god. objavljuje:

Javni poziv izlagačima
za prijavu sudjelovanja na manifestaciji

6. MEĐUNARODNI FESTIVAL PRŠUTA - DRNIŠ 2019

 

Turistička zajednica Grada Drniša zajedno sa Gradom Drnišom i Udrugom proizvođača drniškog pršuta organizira 6. Međunarodni festival pršuta – Drniš 2019.

Festival će se održati 23. i 24. kolovoza 2019. god. na gradskom trgu Poljana.

Svrha festivala je poticanje proizvodnje te promocija autohtonih i tradicionalnih proizvoda, rukotvorina koje se temelje na tradiciji i izvornosti, ostalog kulturnog i tradicionalnog sadržaja, te razvoj i promocija ukupne turističke ponude grada Drniša s naglaskom na gastronomiju.

Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera, a pravo sudjelovanja i promoviranja i/ili prodaje imaju sve fizičke i pravne osobe sa odgovarajućom registracijom djelatnosti (tvrtke, obrti, zadruge, udruge, OPG, domaća radinost) i ponudom koja doprinosi ispunjenju svrhe festivala.

Lire la suite...

Turistička zajednica Grada Drniša 16. svibnja 2019. godine objavljuje:

J A V N I   P O Z I V
za prijavu manifestacija na području Grada Drniša u svrhu izrade
jedinstvenog kalendara događanja
"DRNIŠKO LJETO 2019."

Pozivaju se sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (udruge, ustanove, gospodarski subjekti, športska društava, pojedinci dr.) koje djeluju u zajednici na području kulture, umjetnosti, tradicijske baštine, obrazovanja, športa i drugih, da dostave popis svih događanja koja planiraju organizirati ili u njima sudjelovati tijekom 2019. god. Poziv se odnosi na događanja kao što su izložbe, koncerti, predstave, književne večeri, radionice, gastro događanja, programi obilježavanja blagdana, različiti zabavni programi, športski turniri i natjecanja, i slično.
Lire la suite...

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula projekt Označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju pod imenom „Like HOME“.

Preuzmite dokumentaciju

U okviru provedbe projekta "Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša", a u sklopu aktivnosti "Izrada komunikacijske strategije" održat će se besplatna edukacija za privatne iznajmljivače o mogućnostima iznajmljivanja privatnog smještaja i produljenja turističke sezone na najatraktivnijem digitalnom booking kanalu – AIR B'n'B.

Koje su prednosti oglašavanja na AirBnB-u? Kako otvoriti račun? Kako se pozicionaritai u odnosu na konkurenciju? Kako zaraditi više?
Lire la suite...