Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

Promina Trek DrnišProminaTrek Drniš 2017.
"poseban trail ugođaj okupan vjetrovima mediteranske i kontinentalne klime"

Planinarsko društvo Promina iz Drniša organizator je treće po redu "trail" utrke ProminaTrek Drniš 2017., koja se 25.03.2017. godine održava na području Drniša i planine Promine, a dijelom je trećeg kola Dalmatinske Trail Lige.
Utrka je podijeljena u tri kategorije namijenjene kako sportašima, tako i rekreativcima, šetačima, te obiteljima djeci, a odvijat će se na tri  staze podijeljene po kilometraži Veliki točak  30km, Mali točak 20km i Spilja Liluša 10 km.
Start utrke je iz samog centra Drniša, s glavnog gradskog trga Poljana, odakle će prva skupina natjecatelja sa staze Veliki točak  u 09:30 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma Promina. Druga skupina trkača na stazi Mali točak starta u 10:15 sati te treća skupina na stazi Spilja Liluša u 11:00 sati.
Za sve natjecatelje je osiguran zajednički ručak i dobra zabava u Planinarskom domu. Najbolje plasiranim natjecateljima u svim kategorijama će oko 14.30 sati biti svečano uručene prigodne nagrade suvenir "Kamena Promina", medalje i "Drniška košara" (pletena torba sa drniškim pršutom, vinom, sirom, rakijom i knjigom kroničara Drniša Đure Perlića).

Detaljno o utrci

Spilja Liluša 10 km  namijenjena je šetačima, rekreativcima, obiteljima, djeci i svima onima koji se žele okušati u trailu ili jednostavno uživati u prirodi. Staza u ovoj kategoriji duga je 10 km sa 623 metra kumulativnog uspona, te ju se može prepješačiti za manje od dva sata.

Mali točak 20 km namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima i rekreativcima. Natjecatelji u ovoj kategoriji prijeći će planinarsku stazu dugu 2o km sa 1099 metara kumulativnog uspona koja prolazi uzdužno čitavom Prominom, preko vrha Čavnovka do planinarskog doma, te prolazi svim najatraktivnijim dijelovima sa prekrasnim vidikovcima. 

Veliki točak 30 km namijenjena je najspremnijim natjecateljima i trkačima koji imaju iskustva u sličnim natjecanjima. Ova staza nudi razne podloge i vrste staza koje trkači moraju savladati unutar "time limita"  sa preko 30 km duljine i ukupno preko 1600 metara kumulativne visine ili uspona.
Staze su u potpunosti označene zastavicama, strelicama na križanjima te trakama koje služe u svrhu bolje orjentacije. Na stazi se nalaze volonteri koji su na usluzi trkačima te bilježe prolaske trkača i osiguravaju na četiri mjesta na stazi okrepu u obliku napitaka i hrane.
Sve kategorije se boduju unutar Dalmatinske Trail Lige po Pravilniku bodovanja. Za sudjelovanje se može prijaviti putem on-line prijava na internet stranicama Planinarskog društva Promina Drniš na kojoj su dostupni   gps tragovi staza , karte, opisi staza te sve informacije o utrci. Prijave za sudjelovanje će se primati i na sam dan utrke, od 8:00 do 9:00 sati na startu utrke.

Utrka ProminaTrek Drniš dio je šireg projekta i natjecanja nazvanog Dalmatinska Trail Liga koju uz drnišku čini još osam utrka: Marjan Trail, ImberTrek, ProminaTrek, Jesenice Treking,  Mosor Grebenning, Tisno trail, Lastovo trail, Kozjački satarluk i Vela strka. Organizatori Dalmatinske Trail Lige su  Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Planinarsko društvo Promina Drniš, STRKA Split te udruga Dalmacija Trails. Sve  utrke okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i stranih zemalja. Baziraju se na promicanju veće tjelesne aktivnosti odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom i trailom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama.
Cilj organizatora Planinarskog društva Promina te pokrovitelja Grada Drniša i Turističke zajednice Grada Drniša stoga i jest doprinijeti promociji Promine i drnišog kraja kao idealne destinacije za sportaše, rekreativce, turiste, izletnike i ljubitelje prirode.
S nestrpljenjem očekujemo nova postignuća, nove rekorde, sigurnu zabavu i dobar provod.Vidimo se u subotu 25.03.2017! Promina čeka na Vas!

Više informacija na:
http://www.pd-promina.hr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=86 https://www.facebook.com/ProminaTrekDrnis
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/994/prijava_na_utrku