Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

Festival drniškog merlota

fdm

Turistička zajednica Grada Drniša i ove godine za vas priprema prekrasnu vinsku priču, Taste Like Drniš. Drugi po redu Festival drniškog merlota održat će se 26. i 27. svibnja. Drniški merlot više je od vrhunske eno delicije i utkan je u način života drniškog kraja. Godine tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije. Ovo urbano događanje koje se zbiva u Drnišu ima za cilj produžiti sezonu u ruralnim krajevima Šibensko-kninske županije te potaknuti proizvođače na bolje brendiranje svih autohtonih sorta vina.
Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se sedam vinara: Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Vizzulin, Ško vina, Vinarija Džapo, Vinarija Skelin, Vinarija Parat te gosti iz Rogoznice, Vinarija MI.
Na ovogodišnjem festivalu uz vino vas očekuju i slasni zalogaji iz drniškog kraja, drniški pršut i sir. Nadalje, za vas smo pripremili kiparsku i likovnu radionicu pod nazivom Bacchusov atelijer koju će voditi gdin Andrija Gašparuš, koji je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radionice će se održavati 26. i 27. svibnja na Poljani, ipsred Srednje škole Ivana Meštrovića u terminu 18:00 - 21:00h.
U petak će Vinoplod vinarija Šibenik, partner festivala predstaviti svoja vina uz degustaciju, prezentiranje i zanimljivo predavanje. Broj osoba je ograničen, a prijave se vrše na njihovoj kućici na sam dan festivala. Vinoplod vinarija Šibenik poziva i sve zainteresirane da se prijave za organizirani odlazak u kušaonicu u Šibenik u nedjelju, 28. svibnja.
U subotu u 18:00h očekuje vas panel rasprava na temu Perspektiva vinarstva i vinogradarstva drniškog kraja. Moderator je doc. Željko Andabaka, a gosti su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog fakulteta, HBOR-a i Udruge vinara Imota iz Imotskog.

Naravno, ovaj bogati program biti će popraćen i glazbenim dijelom. U petak će vas zabavljati rock band BEE ŽEE´s, a u subotu ćete uživati u hitovima svima nam dragog Olivera Dragojevića kada će Oliver pjevati Olivera.

Degustiranje vina biti će moguće na čaše. Kaucija za čašu i sedam kupona iznosi 10,00€.

Nismo zaboravili ni na najmlađe, koje u subotu očekuje radionica na temu Sigurna biciklistička vožnja od 18:00h.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Grada Knina.
Partner festivala je Vinoplod vinarija Šibenik, a sponzori HBOR, MEDiLAB i Coca Cola.
Medijski pokrovitelji festivala su Radio Drniš i Županijski radio Šibenik.