Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

TURISTIČKI RAZGLED DRNIŠA

Dragi posjetitelji Festivala pršuta i grada Drniša, za sve Vas, kao i za naše turističke djelatnike i građane, i ove godine organiziramo turistički razgled grada Drniša u pratnji licenciranih turističkih vodiča!
Ova besplatna tura povesti će vas u šetnju drniškom poviješću, pokazati vam djela Ivana Meštrovića, sakralnu baštinu, srednjovjekovnu Gradinu, najzapadniji sačuvani minaret Otomanskog carstva, tradicijski način života kroz postav Stare mlinice i izložbu “Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja” Gradskog muzeja Drniš. Naši vodiči pripremili su za vas i pregršt informacija o zanimljivostima iz drniške povijesti i sadašnjosti. Bilo da ste po prvi put u Drnišu, ili ovdje živite cijeli život, ova jednosatna šetnja nudi vam zanimljiv i jedinstven doživljaj grada Drniša.

Kako biste opušteno uživali i sudjelovali u programu ture, preporučujemo svakako nositi udobnu obuću za pješačenje po nepopločanom terenu, stepenicama i uzbrdicama, te bočicu vode.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se u Turističku zajednicu Grada Drniša na 095 968 0420 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Najave nisu obavezne, ali rado ćemo predbilježiti Vaš dolazak.

U petak 01.09. tura započinje u 9:30 sati, a vaš vodič je Josipa Petrina (mobitel 098 644 782).
U subotu 02.09. tura započinje u 10:00 sati, a vaš vodič biti će Josipa Prpa (mobitel 095 804 8261).

Očekujemo vas kod Meštrovićeva Vrela života (gradski park ispod trga Poljana)!